
Mijn naam is Sanne Eggen en ik heb sinds 5 jaar mijn eigen bedrijf: Visie op Jeugd. Na mijn studies Pedagogiek en Orthopedagogiek ben ik in 2008 als orthopedagoog binnen de GGZ gaan werken. Ik heb veel ervaring opgedaan in diagnostiek en behandeling van kinderen/jongeren en hun systeem, zowel binnen de Infant Mental Health (0-6 jaar, specialistische GGZ) als de bredere doelgroep binnen de basis-GGZ (4-18 jaar).
Daarna heb ik tot 2020 binnen het Sociaal Domein van de gemeente Brunssum gewerkt als (proces)coördinator en gedragswetenschapper van Team Jeugd. Binnen de gemeente ben ik aan de slag gegaan om de vernieuwende en uitdagende visie op jeugd en het jeugdbeleid (de Jeugdwet) naar de praktijk te vertalen. Ik zag mezelf vaak als vertaler tussen de politiek (wethouders en gemeenteraad), beleid en uitvoering: iedereen spreekt een andere taal en ik was de tolk, zodat iedereen elkaar begreep. Mijn functie heb ik sterk vanuit de inhoud en vanuit visie vervuld: de Jeugdhulp kan echt anders! Niet over mensen praten, met mensen praten! Geen plannen voor mensen maken, mensen vooral ondersteunen bij het maken van hun eigen plannen! Ik heb in deze tijd veel netwerk opgebouwd: lokaal (in de gemeente), (sub)regionaal in Zuid-Limburg), bovenregionaal (heel Limburg) en landelijk. Dit netwerk is de laatste jaren alleen maar verder gegroeid.
In januari 2021 heb ik de overstap gemaakt naar Care4Kidz, als manager Samenwerking en Beleid en gedragswetenschapper. Mijn eigen bedrijf groeide, waardoor ik het niet meer kon combineren met een baan. Vanaf de zomer 2023 werk ik daarom volledig vanuit Visie op Jeugd. Wat doe ik daar allemaal?
- Sinds 2020 ben ik projectleider Samen voor Veiligheid voor Zuid-Limburg: het doorontwikkelen van de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling MET alle betrokkenen;
- Adviseur binnen diverse werkgroepen Jeugd en Zuid-Limburgse gemeentes;
- Gedragswetenschapper binnen diverse gemeentes en zorgorganisaties;
- Ondersteuningsteam Veiligheid binnen het onderwijs;
- Trainer Jeugdwet;
- Trainer Verklarende Analyse: samen met jongere en ouder(s) komen tot hun verhaal: dat vraagt echt luisteren, samen begrijpen en verklaren en samen komen tot een plan.
- Intervisie/coaching/teamontwikkeling;
- Trainer LVAK (Aandachtsfunctionarissen Huiselijk Geweld en Kindermishandeling);
- Workshops met allerlei thema’s;
- Gastcolleges aan studenten (Fontys, opleiding Pedagogiek);
- Deelnemer van het Leeratelier Kansrijk met Jeugd (Hogeschool Zuyd);
- Scholing rondom de tentoonstelling van SAAC bij het Nieuwe Domein (Sittard);
- Beweging van 0: landelijke beweging die inzet op steeds betere jeugdhulp en de ambitie om steeds beter te worden als professional.
Ik deel graag mijn ervaringen, kennis, contacten en enthousiasme op grotere schaal. Nieuwsgierig? Lees dan verder bij Mijn Visie op Jeugd!